- Pescuitul va mentine in forma.
- Pescuitul sporeste gradul de atentie si concentrare
- Pescuitul te scapa de stres si anxietate.
- Petreci timp de calitate cu familia.
- Stimuleaza sistemul imunitar.
- Promoveaza relaxarea.
- Pescuitul imbunatateste rabdarea.
- Pescuitul intareste relatiile de prietenie.
- Pescuitul dezvolta dexteritatea.
- Nu este un sport costisitor, doar daca...
Pescuitul este cel mai practicat hobby la nivel mondial. Aproape oricine, indiferent de varsta, statut social sau chiar venit financiar il poate practica cu usurinta. Odata ce va aflati in doc, in barca sau pe malul raului, nu conteaza cine sunteti sau de unde ati venit, tot ce conteaza este captura. Pescuitul este un sport care va rezista multa vreme de-a lungul timpului.
Iata principalele 10 motive:
Pescuitul va mentine in forma.
Cu toate ca n-ar parea, totusi pescuitul va pune in miscare majoritatea muschilor. In primul rand, deplasarea catre locul in care vreti sa pescuiti va va supune unei plimbari de 10-15 minute, pentru ca niciodata locurile bune de pescuit nu vor fi la doi pasi. In al doilea rand, caratul unditelor, ustensilelor de pescuit si a altor obiecte, va vor pune la incercare rezistenta umerilor si a bratelor. Iar in al treilea rand, in timp ce pescuiti si mai ales cand prinde-ti ceva, este nevoie de o miscare de tragere in sus a unditei si chiar mulinat in cazul lansetelor, ceea ce vor solicita muschii si forta dumneavostra. Iar din ultimele studii realizate, se spune ca doar o singura ora de pescuit arde pana la 200 de calorii.
Pescuitul sporeste gradul de atentie si concentrare
Nu in zadar se si spune ca pescuitul este un hobby care presupune multa atentie si concentrare. Chiar si o secunda ar putea fi suficienta sa ratati o captura de toata frumusetea, deaceea sunt multi pescari care prefera sa mearga singuri la pescuit, deoarece nu vor ca atentia lor sa fie perturbata.
Pescuitul te scapa de stres si anxietate.
40% dintre adulti seara isi dau seama ca sunt foarte tensionati, pentru a reduce aceasta tensiune si stres pescuitul poate fi una din cele mai bune remedii. Studiile arata de asemenea ca pescuitul poate fi folosit ca terapie pentru a reduce simptomele stresului post-traumatic (PTSD). Potrivit studiilor, pescuitul ar putea duce la o reducere semnificativa a simptomelor de anxietate, depresie si stres somatice.
Petreci timp de calitate cu familia.
Pescuitul este o activitate trecuta prin generatii, bunicii ducand copiii mai mici la pescuit și instruindu-i cum sa pescuiasca si ce momeala sa foloseasca. Timpul petrecut cu familia promoveaza sentimentele de securitate si bunastare, facand pescuitul o activitate utila de invatat si creaza amintiri frumoase care staruie peste ani si ani.
Stimuleaza sistemul imunitar.
Vitamina D ajuta organismul sa reglementeze absorbtia de calciu si fosfor, doua minerale care imbunatatesc functia sistemului imunitar si ajuta la apararea impotriva bolilor. Cea mai buna sursa de vitamina D este o zi in aer liber sub soare.
Promoveaza relaxarea.
Mersul impreuna cu cele mai apropiate persoane la pescuit, pe malul unei ape, este un mod foarte bun de relaxare si distractie in acelasi timp. Petrecerea de ore indelungate in natura cu prietenii, reuseste sa va relaxeze total, deoarece nimeni altcineva nu va poate deranja, iar pescuitul in sine reuseste sa induca o stare de destindere.
Pescuitul imbunatateste rabdarea.
Pescuitul ne puna rabdarea la incercare in permanenta, prin simplul fapt ca pestele nu trage cand vrem noi, de cele mai multe ori, pestele va musca momeala exact cand ne asteptam cel mai putin. In rest, trebuie sa avem rabdarea necesara de a petrece ore bune, sau chiar zile pe malul apei pentru o viitoare captura.
Pescuitul intareste relatiile de prietenie.
Cat timp stai pe malul apei si astepti sa prinzi ceva, vei incepe sa vorbesti cu prietenii cu care ai venit toate chestiile care-ti trec prin cap. Glumele, competivitatea din voi si tot ceea ati discutat in timp ce sunteti la pescuit o sa cladeasca relatii de prietenie puternice.
Pescuitul dezvolta dexteritatea.
Pescuitul implica o multime de miscari precise si uneori complicate. Pe masura ce imbatraniti, unele dintre aceste abilitati motorii mai fine par sa se deterioreze, dar pescuitul le poate ajuta sa ramana mai clare. Veti folosi, de asemenea, o multime de muschi, in special cei din brate si din spate.
Nu este un sport costisitor, doar daca...
Comparativ cu alte sporturi poti practica pescuitul cu un chit de buna calitate la preturi decente. Nu este necesar sa cheltuiesti o avere. Multitudinea de articole de pescuit disponibile in acest moment a facut ca pretul acestora sa fie unul competitiv, cu un raport excelent calitate-pret. Dar bineinteles, daca iti doresti sa devii un mare pescar, unul extrem de experimentat si sa participi la competitii nationale si de ce nu, chiar internationale - in acest caz pretentiile privind bugetul alocat ustensilor de pescuit vor creste exponential.
Ce zici, incerci?
Comentarii