Graphiteleader - articole de pescuit profesionale de origine japoneza.

 1. Tehnologii utilizate in constructia blancurilor din fibre de carbon si grafit
  1. GRAPHITE CLOTH
  2. GRAPHITE CLOTH LV
  3. KEVLAR GRAPHITE CLOTH
  4. LIGHT WEIGHT GRAPHITE CLOTH
  5. QUATTRO GRAPHITE CLOTH XX
  6. SUPER QUATTRO GRAPHITE CLOTH LV
  7. ESAGONALE GRAPHITE CLOTH
  8. SUPER-HG QUATTRO GRAPHITE CLOTH
  9. SUPER QUATTRO GRAPHITE CLOTH
  10. TORAYCA® T1100G
  11. NANOALLOY
  12. G-MAPS TECHNOLOGY – Graphiteleader Multi Angle Ply System

     Graphiteleader este un producator japonez de lansete de spinning si bait casting, de calitate premium. Brandul isi construieste, lucreaza si monteaza toate blancurile in fabrica din Japonia, utilizand carbon japonez de cea mai buna calitate. Singura exceptie este gama UX cu blancuri construite in China sau Vietnam dar care sunt montate si lucrate in Japonia. Scopul declarat al producatorului japonez este acelea de a crea lansete puternice si de mare sensitivitate, foarte precise si capabile de aruncari la distante mari, cu un design clasic si fara compromisuri. De-a lungul evolutiei catre succesul de astazi, compania a dezvoltat si patentat o serie intreaga de tehnologii deosebit de performante si inovatoare iar astazi ne propunem sa le descriem pentru a va oferi informatii complete despre nivelul de echipare si performanta al modelelor Graphiteleader disponibile la Pescar Expert.

OLYMPIC SENSITIVITY SYSTEM

Tehnologie OSS Graphiteleader

     Sistemul a fost creat din dorinta de a construi lansete cu sensitivitate perfect adaptata tehnicii si chiar speciei de peste vizata de pescar. Premiza de la care s-a plecat in dezvolatarea sistemului este una de exceptie, am putea spune ca doar un japonez s-ar fi putut gandi la asa ceva! Mana omului poate detecta frecvente: la nivelul mainii, cu precadere la nivelul varfurilor degetelor, noi avem o serie de mecanoreceptori sau corpusculi tactili (corpusculii Wagner-Meissner si corpusculii Pacinian) prin care suntem capabili sa receptionam modificari de presiune si vibratii cu frecventa joasa (omul poate percepe frecvente intre 15Hz si 120Hz). Prin testari repetate si analize temeinice inginerii de la Graphiteleader au creat un sistem de asociere directa intre sensitivitatea lansetei si tehnica de pescuit dorita, astfel incat atunci cand alegi un anumit tip de lanseta ai garantia ca ea va livra exact ceea ce promite.

Tehnologii utilizate in constructia blancurilor din fibre de carbon si grafit

     Fibra de carbon este o insiruire de atomi cu puternice legaturi intre ei, formand o structura plana si care este obtinuta prin carbonizarea anumitor materiale. Atunci cand se obtine o fibra cu un continut de peste 99% carbon vorbim despre fibra grafitica, practic o fibra de carbon ULTRAHIGH MODULUS – un coeficient foarte inalt de elasticitate. Astfel fibra de grafit are o serie de calitati extraordinare dar si o serie de dezavantaje, fiind un material cristalin ea este moale si fragila (casanta). Inginerii de la Graphiteleader si-au propus insa sa pastreze toate calitatile si sa elimine dezavantajele acestor fibre prin dezvoltarea unor tehnologii deosebite de tesatura dar si prin corelarea acestor tipuri de tesaturi cu o stratificare ingenioasa.

              

GRAPHITE CLOTH

Este tesatura standard, utilizand fibre unidirectionale cu schimbarea repetata a unghiurilor pentru a obtine un echilibru intre rigiditate si rezistenta la torsiune si compresie.

Tehnologie Graphite Cloth

              

GRAPHITE CLOTH LV

Este o evolutie de la standard prin teserea incrucisata si in unghi drept a fibrelor de carbon, rezultand un material cu 10% mai usor, pastrand calitatile de mai sus si cu un impact vizual sporit.

Graphite Cloth LV

              

KEVLAR GRAPHITE CLOTH

O tesatura compozita ce presupune impletirea unei fibre de kevlar cu una din carbon sub forma unui model “multi-axis”, rezultand un material cu putere mare, rezistenta sporita la impact si la indoire.

Kevlar

 

LIGHT WEIGHT GRAPHITE CLOTH

Cea mai usoara tesatura de fibre folosita pentru lansete usoare si flexibile.

Light weith carbon

 

QUATTRO GRAPHITE CLOTH XX

Un tip de tesatura a fibrelor de carbon ce presupune incrucisarea si orientarea lor in unghi de 45°, obtinandu-se un mulaj uniform, rezistent la torsiune, indoire si compresie. Blancul are tendinta de a reveni rapid la forma neutra – pierderea de energie este minimizata, pescarul are perceptia unei lansete agile.

Quatro Graphite Cloth

 

SUPER QUATTRO GRAPHITE CLOTH LV

Este cea mai usoara tesatura in 4 axe, obtinand o reducere a greutatii materialului de 24% fata de standard; este o tesatura utilizata la lansetele foarte subtiri si foarte usoare.

SUPER QUATTRO GRAPHITE CLOTH LV

 

ESAGONALE GRAPHITE CLOTH

Este o tesatura in 6 axe sub care sunt impletite 3 tipuri de fibre: fibra de elasticitate medie, fibra de putere mare si fibra cu elasticitate mare, obtinandu-se o structura tridimensionala ce face ca blancul sa raspunda optim indiferent de unghiul sub care o forta actioneaza asupra sa. Este una din cele mai puternice si flexibile tesaturi multi-axa existente.

ESAGONALE GRAPHITE CLOTH

 

SUPER-HG QUATTRO GRAPHITE CLOTH

Tesatura in 4 axe cu fibrele aranjate in diagonala sub unghi de 63.4 °, cu densitate mare a fibrei, pentru a crea un blanc usor si rigid, cu raspuns agresiv.

SUPER-HG QUATTRO GRAPHITE CLOTH

 

SUPER QUATTRO GRAPHITE CLOTH

Tesatura de precizie foarte mare si structura specifica, creata pentru a o performanta cinetica imbuntatita si elasticitate sporita.

SUPER QUATTRO GRAPHITE CLOTH

 

TORAYCA® T1100G

Una din cele mai performante fibre de carbon japonez disponibile la ora actuala pe piata este T1100G – dezvoltata de Toray Industries si care rezolva practic marea vulnerabilitate a carbonului HIGH MODULUS respectiv fragilitatea. Astfel T1100G ofera putere mare (high strength) si coeficient de elasticitate mare (high modulus).


NANOALLOY

Nanoalloy este o inovatie dezvoltata tot de Toray Industries si presupune un control tehnologic microstructural ce aduce o imbunatatire considerabila a caracteristicilor materialului vizat. Fibra de carbon este un beneficiar direct al unui astfel de tratament practic are loc o dispersie pe scara nanometrica, minutioasa, a mai multor polimeri astfel incat sunt imbunatatite rezistenta la soc, rezistenta la torsiune si rezistenta la compresie.


G-MAPS TECHNOLOGY – Graphiteleader Multi Angle Ply System

Este un sistem dezvoltat de Graphiteleader pentru a crea blancuri mai puternice si mai rezistente. Daca in tehnologia standard tesatura este realizata din fibre impletite in unghi de 90° iar puterea si rezistenta este data de numarul de straturi/tesaturi, G-MAPS foloseste tesaturi foarte subtiri integrate intr-o structura cu straturi multiple, fiecare strat alternand tipul de tesatura sau unghiul de tesatura a fibrelor, uneori straturile fiind tesute sub unghiuri in diagonala.

G-MAPS TECHNOLOGY – Graphiteleader Multi Angle Ply System

In plus, odata cu utilizarea tesaturilor in 4 sau 6 axe, o alta proprietate este puternic imbunatatita, respectiv forta de revenire la diametrul initial (neutru) al blancului.


                        G-Maps

Iata cateva dintre modele:Comentarii